VITELLO TONNATO MED KAPERS OG PERSILLE

Ingredienser til 6 personer

400 g kalveyder- eller inderlår
1 løg
3 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
2 kviste rosmarin
Salt

TUNSAUCE:
3 æggeblommer
2½ dl olivenolie
150 g tun i olie
15 kapers
3 ansjoser
Saft af ½ citron
Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING:
4 spsk. kapers
Skal af 1 usprøjtet citron
En håndfuld bredbladet persille

Instruktioner

Dæk kødet med vand i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Læg løg, hvidløg bladselleri og rosmarin i gryden og bring den i kog. Tilsæt salt.

Lad kødet småkoge i 30 minutter. Lad det køle helt af i lagen.

Pisk æggeblommerne. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du pisker videre til du får en blank og tyk mayonnaise.

Afdryp tun og blend den i en minihakker sammen med kapers ansjoser og citronsaft. Vend tunblanding og mayonnaise sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

Skær kalvekød i tynde skiver. Anret den på et fad. Fordel tunsaucen ovenpå, og drys med kapers, revet citronskal og persille.

Velbekomme!!