RIBEYE MED SELLERI RØSTI OG BLOMKÅLSSALAT

Ingredienser til 4 personer

4 ribeye bøffer
Friskkværnet peber
Olie til stegning
BLOMKLÅSSALAT:
500 g blomkål
Saft af ½ citron
50 g hasselnødder
1 bundt bredbladet persille
4 spsk. kapers
4 spsk. olivenolie
25 g parmesan
Salt og friskkværnet peber
SELLERI RØSTI:
500 g knoldselleri
2 æg
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie til stegning

Til servering:
2 stilke bredbladet persille
Salt

Instruktioner

Blomkålssalat: Skyl og skær blomkål i tynde skiver. Rist nødderne på en tør pande i 2 minutter. Lad dem
køle af, gnid hinderne af, og hak nødderne groft. Skyl og nip persillen, og hak den groft. Bland blomkål,
citronsaft, hasselnødder, persille, kapers og olie i en salatskål. Riv parmesan over salaten, og krydr med salt
og peber.

Selleri røsti: Skræl knoldsellerien, skær den i grove stykker, og riv dem groft på et rivejern. Rør selleri og æg
sammen, og krydr med salt og peber. Form selleri blandingen til små pandekager, og steg dem i olie på en
pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Krydr bøfferne med peber og steg dem i olie på en pande (evt. grillpande)i 3 minutter på hver side. Drys
dem med plukket persille og salt, server med røsti og blomkålssalat.

Velbekomme!